Forsiden / Velkommen til Idrettsskolen Numedal folkehøgskole

Velkommen til Idrettsskolen

Velkommen til Idrettsskolen Numedal folkehøgskole!

Vi er en folkehøgskole der trening og aktivitet, samarbeid og glede står svært høyt. Du trenger ikke være i super god form for å komme hit, men du kan gjøre mye gøy og komme i veldig god form hvis du vil.

Hva vil du bruke skoleåret til?

Noen kommer hit for å forberede seg til noe annet for eksempel militær, politi, redning. Andre kommer hit for å bytte miljø, få nytt syn på livet, kunne bli bedre i sin egen sport eller rett og slett få en positiv opplevelse av det å være tilstede og leve. Felles for alle er at de vil ha et år med mye trening, være mye ute, bli mer sosial og utfordre seg selv.

I folkehøgskolen får du venner fra hele landet - og utlandet. På idrettsskolen får du i tillegg venner som elsker å stupe i basseng, hoppe strikk, padle kajakk, eller venner som vil bli bedre med ball, bevegelse og Fitness.

Hva vil det si å flytte grenser?

Enten du vil campe ute i villmarken, jakte eller jibbe finner du folk som er interessert i det samme. Vi driver ikke risikosport med stor risiko og høyt skadepotensial. Vi lærer hverandre at det å flytte grenser innebærer risiko det er viktig å være oppmerksom på og planlegge for.

"Video: Håvard Sandvik, tidligere elev på Idrettsskolen Numedal folkehøgskole"

 

Personlig utvikling

Personlig utvikling er en risikosport! Det er krevende å bli kjent med seg selv slik andre ser på en. Det å bli utfordret på etikk, omsorg og solidaritet er like
krevende som et tungt markløft eller en runde med sirkeltrening.

Det å bli oppmerksom på hva du vil med tiden fremover er like krevende som å sette mål for sin trening.

Vi er ikke et treningssenter der andre stirrer når du gir alt! Vi trener sammen, camper sammen og lager revy – sammen.

OK, - vi strammer muskler og titter i speil vi også, men vi passer på hverandre når vi er sårbare. Alt handler ikke om presentasjon og selfies.

Enten det er første år hjemmefra eller du kommer rett fra hybel, er det en stor prestasjon å fungere i et sosialt miljø som en folkehøgskole.

Enten du kobler av med musikk, bilder, gaming eller serier er det viktig du finner en måte der du får «tatt litt fri» og kanskje vært litt alene.

Når starter vi med å ta opp elever?

For skoleåret 2022/-23, starter vi elevopptaket 1. februar 2022, og fortsetter utover våren til skolen er fylt opp. Det er lurt å være tidlig ute med søknaden. Da har du størst sjanse til å få det linjetilbudet du ønsker mest.

 

SEND SØKNAD HER