"Video: Håvard Sandvik"

Du er her: Forsiden > Om Idrettsskolen

Om Idrettsskolen

Skolen er frilynt

Idrettsskolen er en frilynt skole. Vi respekterer at livssyn er en privat sak.

Vi tilbyr hel og halvårs kurs

Vi tilbyr både hel- og halvårskurs. Det betyr at du kan velge om du vil følge ei linje gjennom hele skoleåret, eller velge ei linje på høsten og en annen på våren. Det er også mulig å gå hos oss et halvt år og kombinere det med noe annet, et annet sted. Dersom du for eksempel skal inn i militæret eller begynne å studere etter jul, kan du ta et halvårskurs hos oss på høsten.

Skoleåret 2020/-21 tilbyr vi følgende linjer: Functional fitness OCR, Fotball Europa, LinjeX - Villmark, Ledertrening - 2. års elever, Ballsport, LinjeX - Action og Movement Culture.
Skoleåret 2021/-22 tilbyr vi følgende linjer: Allsidig E-sport, Functional fitness OCR , Fotball Europa, LinjeX - Villmark, Ledertrening - 2. års elever, Ballsport, LinjeX - Action og Movement Culture.

Se hver elev

Vi er opptatt av å se hver elev. At hver elev skal føle seg inkludert og verdsatt. Vi jakter mestring. Fordi det "å beherske noe" gjør at en føler en kan noe, er verdt noe, og betyr noe for andre. Da lever kroppen. Som elev ved Idrettsskolen får du mange aktive timer inne og ute. Du får mulighet til å dyrke dine interesser, og finne nye interesser gjennom nye fag. Kanskje vil du oppdage helt nye sider og talenter ved deg selv.

Vi støtter deg

Vi arbeider tett sammen både faglig og sosialt. Jeg kan garantere at hele personalet jobber hardt for at du skal få et godt år. Vi støtter deg når du trenger det, pusher deg når det er nødvendig, utfordrer, veileder, lytter, trener og løser livets gåter i lag med deg. Sammen bygger vi et godt mestringsmiljø for læring.

Utvikling

Vi er opptatt av å være en skole i utvikling både faglig og når det gjelder de fysiske rammene. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle nye linjetilbud. Vi har vært en folkehøgskole siden 1906 og en idrettsfolkehøgskole siden 1986. Vi som jobber på skolen i dag har lang erfaring. Vi er engasjerte, har allsidig faglig bakgrunn og vi liker ungdom.

Flotte treningsanlegg

Skolen har landets beste treningsanlegg. De er tilgjengelige for deg på dagtid og kveldstid gjennom hele skoleåret.

Elevopptak

Vi behandler søknader fra1. februar, og fortsetter utover våren til skolen er fylt opp. Det er lurt å være tidlig ute med søknaden. Da har du størst sjanse til å få det linjetilbudet du ønsker mest.

Lån og stipend

Som elev på Idrettsskolen har du rett til stipend og lån fra Lånekassen på lik linje med studenter i høyere utdanning. Støtten blir utbetalt månedlig, normalt den 15. i hver måned. Satser for skoleåret 2020/-21 finner du på lanekassen.no.

To tilleggspoeng

Ett år på Idrettsskolen gir deg 2 tilleggspoeng til videre studier. For å få tilleggspoengene må du ha mindre enn 10% fravær i tillegg til generell studiekompetanse fra videregående skole. Du får også realkompetanse i linjefaget, og som instruktør. Vi har ingen eksamener eller karakterer.

Vitnemål

Du får vitnemål for å ha gjennomført et år på folkehøgskole. Vitnemålet vil fortelle hva du har hatt av fag gjennom året.

SEND SØKNAD HER