Mat, kosthold og måltider

Du er her: Forsiden > Om skolen > Mat, kosthold og måltider

Vi mener at et godt måltid er viktig for både fysisk og psykisk helse. Det å samles rundt matbordet, skaper en pause i en aktiv hverdag, og er en god ramme for den gode samtalen.

«Normalt godt norsk kosthold».

Elever er med og har kjøkkentjeneste og bidrar med oppvask og noe matlaging. Vi mener å ha et godt solid, forsvarlig og variert kosthold for aktiv ungdom. Det er basert på veiledning fra Statens Ernæringsråd. Vi kaller gjerne kostholdet vårt for et «Normalt godt norsk kosthold». Det betyr bl.a fisk til middag to dager pr uke.

Vi kan gjerne unne oss litt ekstra i tilknytning til høytider, arrangement og spesielle anledninger / tilstelninger, og kjøkkengjengen koser seg med å få bidra med noe ekstra. Vi har også dessert hver søndag. Kjøkkenet baker gjerne brød og kaker, og det aller beste knekkebrødet! Hjemmelaget frokostblanding er også ofte å finne på bordet.

Matråd

På Idrettsskolen har vi et eget matråd, som består av kjøkkenleder og elever. Her vektlegges samarbeid med elevene når det gjelder skolens kosthold. Elevene har dermed mulighet å være med å påvirke meny og utvalg.

4 måltider hver dag

I matsalen på Idrettsskolen serveres det 4 måltider hver dag. Frokost, Lunsj, Middag og Kveldsmat. Dette gjelder både skoledager og fridager (også hjemreisehelger).

Frokost

Frokosten består av brødmat med et godt utvalg av pålegg, samt havregrøt, knekkebrød og frokostblandinger. Noen dager settes det fram andre varianter, som f.eks yoghurt eller hjemmelaget prim, og til søndagsfrokosten serveres det alltid noe ekstra.

Lunsj

Lunsj kan oppleves som dagens viktigste energipåfyll, og brød og pålegg varieres med spennende salater eller varme retter. Her er alltid frukt og grønt som du kan forsyne deg med i tillegg.

Middag

Middagen serveres når undervisningen er slutt for dagen. Her er det god variasjon mellom tradisjonsrik kost og retter fra andre land. Middagene er også alltid rike på grønnsaker/salater. Kjøkkenet er også opptatt av å serverer middagsretter som er valgt av elevene. Menyen er variert, og vi kan legge opp til temadager som f.eks potetdag, italiensk dag osv. På en godværsdag, kan kjøkkengjengen finne på å flytte ut og servere middag.

Kveldsmat

Kveldsmat serveres med hjelp av elevene (kjøkkentjeneste) Det består av brød og pålegg samt frukt og grønsaker.

Mellommåltider

Dersom man har behov for noe mellommåltid i løpet av dagen, er det anledning til å smøre egen matpakke under brødmåltida. Av drikke har vi både eple- og appelsinjuice, samt lettmelk, skummet melk, kaffe og te Kjøkkenet opplever at både elever og gjester er tilfreds med skolens kosthold. Vi liker utfordringer og nye innspill, og liker å fornye oss.

Vi ønsker velkommen til bords!