Treningscamp til Alpene

Turen på vinteren går til Alpene i Sveits/Østerrike. Vi søker ville fjell, spennende og deilige øyeblikk på ski/snowboard. Det handler om park, pudder og vertikal glede!

Treningscampen 2018

Vi bytter ut nasjonalromantiske fjell hjemme i vinterNorge med ei uke i internasjonale fjell. LinjeX er på treningsleir og happycamp i Alpene. Vi har lange dager i bakken med mye snowboard/ski-kjøring!

Les mer

En god gameplan er alltid viktig. Vi starter dagen med frokost 07:30 og avreise i bakken 08:30, før vi i ivrige (ski/snowboard)boots tramper ut av hotell Gasthof Hochsteg for å rekke shuttlebussen. Det er knallvær, altså strålende sol og knitrende minusgrader. Østerrisk småfuggel kvitrer slik glad alpemeis skal gjøre – og LinjeX plyster freidig av gårde med goggelsblikket retta opp i fjellene.

Les mer

Kaltenbach og Hochfügen er verdenskjent for leiken pudder og villsnøg. Da Hochfügen er freeride world qualifier, FWQ, måtte vi bort å se på forholdene. I pulserende beundrende respekt må man lette litt på goggelsa når man tar mektige fjellsider i øyesyn.

Les mer

 

Zillertal Arena er det største anlegget her i dalen der vi kan (hvis vi står på litt) kjøre i 145 km med løyper. Med skiftende vær så var vi litt over alt, for der det er overskya, snø og tåke på ene siden av fjellet er det ofte et helt annet værvindu med solskinn og bedre forhold igjen på andre siden av fjellet.

Les mer

Vi toget tidlig av gårde med dalens lokale dieseltog. I anlegget starter vi dagen på sedvanlig vis med å få oversikt; sjekke løypekart og skredvarsel. I dag lå tåka tjukk i dalen her, derfor var valget lett; vi dro opp igjen til Zillertal Arena som har litt av alt. Mest fordi det er skog – som gjerne gir litt mer kontraster og bedre sikt på en gråværsdag når det er whiteout.

Les mer

or en dag! Da alarmen gikk, hastet det med å få slukt en kjapp østerisk hotell frühstück og shuttelbusse avgårde. 2-og-3000 meters toppene badet i morgensol og vi var hissige på å få mest ut av dagen!

Les mer