Turer på LinjeX - Villmark

Du er her: Forsiden > Linjefag > LinjeX > Turer på LinjeX - Villmark

Vi drar ikke utenlands da Nord-Europas råeste villmark er i Norge.

Stikkord for turene gjennom skoleåret er: bre, sykkel, kajakk, vertikalt friluftsliv, fiske, småvilt- og storviltjakt, vintertur på Hardangervidda, hundekjøring, «Høgruta Jotunheimen – Haute Route Norge», fra fjell til fjord, fartsfylt RIB-tur

August 

Bre/sykkel/kajakk.  Bretur på Hardangerjøkulen. Sykle Norges mest kjente sykkelrute Rallarvegen, 1200 høydemeter ned fra fjellet og til Sognefjorden. Fottur i vakre Aurlandsdalen med panoramautsikt over en av Norges flotteste fjorder. Avsluttes med kajakk i smale og spektakulære Nærøyfjorden. 

September

Vertikalt friluftsliv med klatring og rappellering i bratt natur. Vi er så heldige å ha Vegglifjell i bakgården, som har et av Numedals mest innbydende klatrefelt for nybegynnere, med imponerende Gaustatoppen som bakteppe. 

September/oktober/november 

Kortreist friluftsliv med tyribål under krokete furu. Valg i forhold til fiske, småvilt- og storviltjakt. 

Januar 

Hardangervidda inviterer til vintereventyr. På ski navigerer vi vestover. Kombinasjonen pudder og skareføre i all sin prakt 1200 moh. Det glitrer i snøkrystaller der dagene er korte og kalde. Den blå timen gir ro i sjela under stjerneklar himmel! Inne i hytta venter peisvarmen.  Vinteren er magisk!

Februar

Spennende og fartsfylt hundekjøring. Lær å kjøre hundespann! Vi drar på tur og opplever vinteren unikt og annerledes. 

Mars/april

«Høgruta Jotunheimen – Haute Route Norge» er en 5-7 dagers topptur i hjertet av Jotunheimen nasjonalpark. Ruten går over åtte breer og syv 2000-topper. Lengde og varighet tilpasses nivå. 

April/Mai: 

Vårens vakreste eventyr! Fra fjell til fjord: Skitur Finse-Hardangerjøkulen -Hardangerfjorden. Der venter en fartsfylt RIB-tur. Vilt og vakkert!