SEND SØKNADEN HERSE FILM FRA LINJA HER

Fotball

Helårskurs

 

Forsiden / Linjefag / Fotball, helårskurs

Vil du bli en bedre fotballspiller? Hva er vel bedre enn å bruke et helt år på å utvikle deg i fotball? Her legger vi til rette for at du skal bli best mulig – og det sammen med andre som lever og ånder for det samme.

Vi har også tilbud om:

OM LINJA

Faglig sterk trener

Fotball er en idrett med lang tradisjon. På Idrettsskolen får du en faglig sterk trener med full fokus på å videreutvikle deg som fotballspiller, individuelt og lagmessig. Trening på individuelle ferdigheter og relasjonelle ferdigheter står sentralt på planen.

Individuell utvikling

Undervisningen på skolen består av øvelser, aktiviteter og kamper som bidrar til at du får et godt og utviklende fotballår. Vi tilrettelegger for at du vil få en best mulig individuell utvikling. I en del av undervisningen blir det differensiert ut fra hver enkelt sine ferdigheter.

 

Spillersamtaler

Samarbeid mellom elev og trener er viktig for å oppnå utvikling. Derfor har vi gjennom året spillersamtaler i tillegg til kontinuerlig tilbakemeldinger.

 

Kamper

I løpet av året spiller vi mange fotballkamper mot ulike lag, andre folkehøgskolelag og klubber i nærheten. Det er både 11'er kamper, 7'er kamper og futsalkamper. Alt dette for å få et best mulig fotballtilbud på skolen.

Fotballjentene på skolen har et tilbud om å spille sammen med et lokalt lag i seriesystemet.

Vi har inspirasjonsturer for å se både eliteserielag og landskamper.

I tillegg drar vi på turneringer. Alle kamper blir evaluert og diskutert. Vi har også inspirasjonsturer for å se både eliteserielag og landskamper.

Hver kamp blir evaluert og diskutert.

 

Treningsleirer

Vi drar på 3 flotte treningsleire i løpet av skoleåret. Alle disse 3 er i sydlige strøk. Om høsten drar vi til Spania / Hellas på linjetur sammen med Ballsport.

I desember avslutter vi halvåret med en skoletur til Lanzarote og Club La Santa som er en av verdens ledende treningssentre.

I vårhalvåret drar vi til Kypros og Agia Napa.

Fotballkamp mot Rønningen

Innhold på linja

 • Teknikk trening
 • Kamper og turneringer
 • Basistrening
 • Spillersamtaler
 • Kampanalyse
 • Fotballtennis
 • Fotballgolf
 • Futsal
 • Mulighet til å spille på lokale lag
 • Fotballtrening 5 dager i uka
 • 3 treningsleirer
 • Landskamper - Eliteseriekamper

 

Andre aktiviteter vi er innom

For å få litt variasjon i treningene er vi innom noen andre aktiviteter.

Det kan være: Padeltennis, teambuilding, agility, aktivitet i svømmehall, FIFA, konkurranser med forskjellige morsomme utfordringer, «snøballkrig»+ div

 

Hvem passer linja for?

Du må ha interesse for å trene for å bli en bedre fotballspiller. Vi forventer av deg at du er deltakende og bidrar positivt inn i et miljø.

 

Tilrettelegging

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Trenger du spesiell tilpasning er det fint om du orienterer skolen om det. Vi ønsker å integrere og tilrettelegge paraidrettsutøvere inn i allerede etablerte linjer på skolen.

 

Fotballkamp mot Røyken og Spikkestad

Fantastiske treningsfasiliteter på skolen.

Fotballbaner

Treningsfasilitetene er unike på skolen. Vi har 2 egne fotballbaner, i tillegg en kunstgress binge som ligger en innside pasning unna gressbanene. Når vi vil ha litt forandring drar vi ned til Lampeland og spiller på en kunstgressbane.

Idrettshall

Når vinteren kommer drar vi inn i vår egen flotte idrettshall for å spille futsal. I denne idrettshallen har vi vår egen flotte «foampit» som vi bruker mye til keepertrening. I tillegg drar vi til Vikersundhallen noen ganger i løpet av vinteren.

Svømmehall, styrkerom og spinningsal

Vi holder formen ved like gjennom vinteren ved også å bruke svømmehallen, styrketreningsrommet og spinningsalen. I skadeperioder blir disse anleggene brukt flittig.  

Les mer om treningsanleggene her

Treningsanleggene er også åpne utenom skoletid og kan brukes.

 

Elevene på skolen er flinke til å støtte laget når de spiller kamper

 

fotballtrening i idrettshallen

HVA SIER ELEVENE?

strek-høyre strek
Elevutsagn3

Haakon Caspersen

 

Fotball

quote
Kombinasjonen av gode fasiliteter og lærere med god og variert kompetanse gir fantastiske muligheter til å prøve nye idretter og treningsformer.
Elevutsagn6

Tuva Solbakken

 

ActivityX

quote
Noe av det beste med skolen er det fine sosiale miljøet på skolen og at vi får muligheten til å prøve ut noe nytt hver eneste dag. Man lærer å bo med nye mennesker og blir kjent med folk fra hele landet
Elevutsagn1

Belinda Karadeniz,

 

Functional Fitness OCR

quote
Så langt har skoleåret gitt meg mange nye venner og erfaringer. Det er som regel godt samarbeid mellom oss på internatene og jeg trives å bo med romkameraten min. Skoletiden fordeles på linjetimer, storfag og valgfag.
Elevutsagn2

David Hadeish

 

Allsidig E-sport

quote
Noe av det mest merkverdige er det sosiale livet på skolen. Det er alltid folk å gjøre noe med, må det være å trene, se film eller prate med. Alle blir ganske sammensveiset.
Elevutsagn4

Ingrid Aarsæther

 

LinjeX – Villmark

quote
De gode trenings- og tur fasilitetene i område gir god mulighet til å utvikle egne fysiske og sosiale ferdigheter. Internatlivet gjør at man fort blir trygg på hverandre. Alle opplevelsene man har sammen både i og etter skoletid gjør at man etterhvert knytter veldig sterke bånd.
Elevutsagn5

Isak Strandin

 

Ballsport

quote
Det beste med å gå på Idrettsskolen er å alltid våkne opp til en variert hverdag. En hverdag fullpakket med fellesaktiviteter i form av spill, lek, konkurranser og mye annet morro! Det er lett å holde seg i aktivitet med de fantastiske fasilitetene Idrettsskolen har.
Elevutsagn6

Synne Elverhøi

 

LinjeX – Action

quote
Jeg setter stor pris på at det er så mye fine folk her, som er gira på å gjøre hverdagen bra for alle. Det er rom for å være og utfordre seg selv, samtidig som du lærer nye ting om deg selv og innenfor linja du selv har valgt.

PRAKTISK INFO

Treningsleirer

 

I løpet av året drar vi på to treningsleirer.

Salou, Spania
Til høsten planlegger vi å reise til Salou i Spania, en time sør for Barcelona.

Agia Napa, Kypros
I løpet av våren drar vi på vår tredje treningsleir. Da er det Kypros og Agia Napa som er plassen. Vi trener på strålende gressbaner 2 ganger om dagen. Her spiller vi også mot Kypriotiske lag.

Les mer om treningsleirene
Felles skoletur

 

I desember drar hele skolen til Lanzarote og Club La Santa. Et av verdens største og beste treningsresorter, hvor du kan velge og vrake mellom alt mulig av aktiviteter og treningsmetoder.

Et eldorado, der du får legge opp dagene helt på egen hånd, etter egne interesser og lyst.
I tillegg kombinerer du trening med sosialt samvær rundt bassenget på dagtid, og enten i de flotte leilighetene eller kanskje i biljardområdene på kveldstid.

Les mer om turen til Lanzarote
Utstyr på linja

 

 • Fotballsko, kunstgress og gress
 • Innesko med lys såle
 • Leggskinn

Siden vi også har en del trening i svømmehall så trenger du badetøy.  Ellers er det praktisk å ha sykkel.

Hva koster et skoleår

 

Totalprisen for 2023/-24 er kr. 138.500,-
Alt er inkludert i prisen

Se hvordan prisen er sammensatt

Som elev på Idrettsskolen kan du få støtte fra Lånekassen. For skoleåret 2023/-24 kan du få utbetalt inntil kr 125 370 fra Lånekassen.
60 prosent av denne summen er lån, 40 prosent er lån som kan blir omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent.

Støtten blir utbetalt månedlig, normalt den 15. i hver måned.
Les mer på Lånekassen sine sider

 

Utstyr på linja

 

Skolestart: Søndag 20. august 2023
Skoleslutt:
Onsdag 15. mai 2024
Vi har ingen søknadsfrist.

Vi behandler søknader fra 1. februar 2023 for skoleåret 2023/-24.
Dersom det er plass, tar vi opp elever fram til skolestart.

 

 


 

Lærer på linja Sigurd Simpson-Larsen
Sigurd Simpson-Larsen

Har jobba med idrett og fotball de siste 20 åra. Er utdanna UEFA – B trener. Trener lag på klubb og kretsnivå. Som skole så har vi samarbeid med fotballkretsen.
Har jobba 1,5 år som sportssjef i fotballklubb. Stort sett består dagen av fotball og trening.

4 års Høgskoleutdanning i idrett.
Spilt aktivt fotball på senior nivå i 20 år.
F.B.K Voss, Alta IF, Bossekopp, Flint, Bærum.

Send epost til Sigurd:
sigurd.simpson-larsen@idrettsskolen.com

Fotball på Instagram FØLG LINJA PÅ INSTAGRAM