Cheerdance

SEND SØKNADSE FILM

Du er her: Forsiden > Linjefag > Cheerdance

Idrettsskolen er den eneste folkehøgskolen i landet som tilbyr deg en unik mulighet til å lære mer om Cheerdance gjennom et helt år. Ønsker du et år der du kan utvikle deg som danser? Et år med nye utfordringer, teamwork og danseglede? Uansett om du har danset mye eller ønsker å prøve noe nytt - dette er linja for deg som er glad i å danse!

HVA ER CHEERDANCE?

Cheerdance er en ny dansegren i Norge, men har eksistert i USA i flere år. Vi kan kan dele inn i 3 kategorier: cheerdance jazz, cheerdance hiphop og cheerdance pom. Teamwork, energi, tempo, synkrone bevegelser og utstråling er essensielt i Cheerdance. Gjennom året skal vi jobbe med teknikk og koreografi i de tre kategoriene.

NM I CHEERDANCE

På høsten setter vi opp forestilling der du og medelevene dine får koreografere egen dans. På våren jobber vi sammen for et felles mål, som er å stille i NM i Cheerdance! Målet ved å stille i NM er å utfordre seg selv, oppleve samhold i et lag, mestring og danseglede. SE videoklipp fra NM i Cheerdance.

NM GULL TIL MARTE OG INTROS ALLSTARS

Linjelærer Marte og Intros Allstars forsvarte NM tittelen enda en gang. april deltok de i VM i Florida. De deltok i klassen Cheerdance HIP HOP. Det ble fjerde plass i VM og bronsemedalje i Dance Worlds. I juli står EM i Cheerdance hip hop på programmet

Innhold på Cheerdance

• Hip hop
  • Pom
  • Jazz
  • Basistrening
  • Teknikktrening i dans
  • Akrobatikk
  • Koreografi og musikk
  • Sminke og kostyme

Linjetur til New York

På våren reiser vi på en 10- dagers linjetur til cheerdansens hjemland - USA hvor vi opplever storbylivet i New York. Her skal vi ta danseklasser, se musikaler på Brodway, utforske byen og oppleve amerikansk kultur som turister.

Felles skoletur til Lanzarote

I desember drar hele skolen på en ukes treningsleir til Lanzarote - Club La Santa. Dette er et av verdens ledende sportssentre.

Hva er prisen for skoleåret, 2017/-18?

Grunnpris
Reisebudsjett
kr
Totalpris, Cheerdance - USA kr 113.800

Utstyr du trenger på linja

Du trenger ikke noe spesielt utstyr til undervisningen på Cheerdance - USA, men det kan være lurt med et par sneakers til hiphop undervisningen. I jazz danser vi stort sett barbeint eller i sokker.

Skolerute, 2016/-17

Se film fra skolen

UTSTYR DU TRENGER PÅ LINJA

Om man likevel vil ha sko anbefaler vi myke jazzsko. Tettsittende treningsklær er best i jazz og gjerne litt mer baggy klær i hiphop.

For aktivitet i idrettshallen trenger du innesko med lys såle. For aktivitet i svømmehallen trenger du badetøy. Ellers er det praktisk å ha sykkel.

MÅL

Eleven skal gjennom et allsidig dansetilbud: - utvikle egenferdighet i dans. - få en forståelse for dans som kulturfenomen, samt et kunstnerisk uttrykksmiddel. - kunne skille mellom ulike typer dansesjangre og bevegelseskvaliteter. - utvikle musikalske ferdigheter i forhold til takt, rytme, lydbilde og sammensetning av musikk. - utvikle formsans gjennom arbeid med dansens idé i forhold til bruk av kropp, scene, kostyme, sminke og rekvisitter.

LÆRER PÅ LINJA

Marte Bondal

Marte Bondal er linjelærer på Cheerdance - USA. Hun har sin utdanning fra Bårdar Akademiet og Den Norske Balletthøgskole. Hun har mange års erfaring som dansepedagog.