Valgfag

Du er her: Forsiden > Valgfag

Vi tilbyr både lærerstyrte og elevstyrte valgfag i løpet av året. Det er valg flere ganger i løpet av skoleåret, på den måten vil du få prøvd flere fag.

Lærerstyrte valgfag

Store valgfag, 4 timer pr. uke

Tre ganger i løpet av året kan du velge store valgfag. Valgfaget gjennomføres med 2 + 2 timer pr. uke.

Små valgfag, 2 timer pr uke

To ganger i løpet av året kan du velge små valgfag. Hvert valgfag består av 20 undervsningstimer.

Tilbudet vil variere fra år til år med bakgrunn av lærerkrefter og hvem som har timeressurs til valgfag.

Elevstyrte valgfag

To ganger i løpet av året kan du velge elevstyrte valgfag. I hver periode skal du delta på minst ett valgfag eller selv ha ansvar for ett. Valgfagene legges utenom undervisningstid og fordeles utover i uka, slik at det er mulig å velge flere fag. Hvert fag består av ca. 10 undervisningstimer. Elevstyrte valgfag er en god arena, for at du selv kan få undervisningspraksis. I skoleåret 2015/-16 har vi hatt følgende elevstyrte valgfag: Håndball, Basketball, Kampsport, Magi - korttriks, Turn, Sjakk, Futsal, Bodyweight - fitness, Nettspill, Bandy, Poker, Svømming, Bassenglek - badstu, Skadeforebyggende trening og Massasje og chill.

Tilbudet vil variere fra år til år med bakgrunn av hva elevene i det enkelte årskullet ønsker å tilby.

Eksempel på valgfag de siste årene:

 


Golf

I valgfag golf benytter vi skolens egen pitch and putt-bane. Vi øver på grunnleggende teknikk med jern og putter, og lager våre egne småturneringer. Dette er et valgfag for deg som vil lære å spille golf, og for deg som allerede spiller golf. Skolen har også køller og utstyr til utlån.


Yoga/pilates

Yoga og pilates er treningsformer som har eksplodert i popularitet de siste årene. Denne type trening anbefales som en del av et hvert treningsregime. I dette faget vil kjernemuskulaturen vœre i fokus, og du får styrket kroppen i et balansert og rolig tempo. En behagelig og effektiv treningsform som vil gjøre deg smidig og sterk.


Akrobatikk

Det er trening med fokus på kroppskontroll, gymnastiske kunsttykker og jibberelaterte vågestykker. Det her er trening innenfor turn- og jibbesjangeren. Trening med fokus på motorisk innlæring, utvikling av romorienteringsevne og ulike triks. 


Streetdance

I dette valgfaget vil du vœre innom dansestiler som hiphop, jazz, funk, freestyle og breakdance. Du lœrer ulike trinn og koreografier etter fengende musikk, samt morsomme dansetriks både alene og i par. Streetdance er supert for å utvikle din koordinasjon, kroppsbeherskelse og rytmeforståelse.


Pardans

Du vil lœre grunnleggende teknikk og trinn innen ulike sjangre av pardans. Eksempler er vals, swing, jive, cha cha cha, salsa og tango. Samspill mellom deg og din partner vil også vœre i fokus - hvordan føre og bli ført. Vi danser etter passende musikk til de forskjellige dansestilene.


Sjakk

I dette valgfaget spiller vi først og fremst mye sjakk, for det er gjennom mye spilling vi lærer. Vi ser på grunnleggende sjakkteori, og de ulike fasene i spillet (åpning, midtspill og sluttspill), noe som forhåpentligvis vil kunne gi oss nye strategier i spillet vårt. Sjakk valgfag passer for deg som har evnen til å fokusere over litt tid, og det er åpent for alle, enten du kan sjakk fra før eller ikke.


Mat og energi

Dette er et valgfag med hovedvekt på matlaging. Vi lager retter av varierende vanskelighetsgrad, alt fra hjemmelaget burger til krumkaker. Maten som lages spiser vi sammen etterpå. Noen ganger vil retten tilberedes og nytes ute rundt et bål, andre ganger inne ved et dekket bord. Et sosialt og hyggelig fag

Sentrumsløpet
Sentrumsløpet

I dette faget deltar man i den store folkefesten som sentrumsløpet er. Flere tusen mennesker løper en løype på 10km i Oslo sine gater i april mnd. I dette valgfaget vil du trene deg opp til denne folkefesten. Her vil det bli intervalltrening, både kortere og lengre. Vi løper for det meste utendørs, det er deilig å komme seg ut for å løpe litt på vårparten!

Longboard
Longboard

Et longboard er en spesiell, lengre utgave av et skateboard og du får en mer flytende skaterstil. Ved å lage ditt eget longboard, kan du selv velge form, karakteristikk, og uttrykk.

Band / studio
Band / samspill

Har du litt kunnskap om et instrument og en drøm om å spille i et band, har du sjansen her! Gruppa blir delt opp i to grupper: ''Unplugged'' Akustisk band og ''Plugged'' Band

Soloinstrument som sax, fløyte eller munnspill o.l. er et flott bidrag. Har du dette, ta det med! :-)

Langrenn
Langrenn

Kort innføring i prepping og smøring av ski. Deretter brukes tida på teknikkveiledning både i klassisk og fristil. Valgfaget avsluttes med at vi reiser til Vegglifjell og går lengre turer i fantastiske løyper.


Videoredigering

Her er kreativt samspill i fokus!
Lag en kortfilm eller samle inn bilder til en mimrefilm. Bevisst gjør dine valg av motiv og kameraføring. Prøv deg på grunnleggende redigering av video og bruken av videoeffekter.

Coaching
Idrettspsykologi/Coaching

Dette er et valgfag der det handler om veiledning, motivering, læring der en skal bli flinkere til å ta bevisste valg for å få utvikling. Det handler om å "bygge opp" og ikke "bryte ned".

Bilde- / videoredigering
Photoshop

En innføring i Photoshop. Vi ser på hvordan vi kan bearbeide bildene med hensyn til blant annet lys/kontrast, farge og oppskarping. Bruk av ulike verktøy. Lære å lage fotomontasjer.

Foto
Foto

Ta kontrollen over kamera, og bli en bedre fotograf. Du vil lære å sette innstillingene selv, og ikke bare la kamera tenke for deg. Vi vil jobbe med komposisjon, lys og kreativitet.

Skøyter / hockey
Skøyter / hockey

Her brukes skolens egen skøytebane til trening av generelle ferdigheter på skøyter og i tillegg brukes mye tid på spill og spillrelaterte øvelser.

Foto
Digital kreativitet

Valgfaget er lagt opp som et workshop, der vi «deler og stjeler» ideer, kunnskap og erfaringer fra hverandre. Vi jobber med program som Photoshop, Fuse, og Premier.

Volleyball
Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve. Dette for å få til et best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvenser. Når været tillater det, flytter vi oss ut på beachvolleyballbanene.​

Minnebok
Allidrett

Her jobber vi med å planlegge og lede gode aktiviteter for barn. Praktisk øvingsutvalg basert på mye leik gir deg en god øvingsbank. Teori om leder-/ trener rollen, barns psykomotoriske utvikling, og barneidrettens bestemmelser, er god ballast å ha med seg når du prøver deg som trener på Allidrettsskolen for barn mellom 6-10 år. Fullført valgfag gir Aktivitetslederkurs i Barneidrett

Lydfilredigering
Lydfilredigering / studio

Audacity brukes primært som redigeringsverktøy. Vi kopierer, limer og klipper og redigerer musikalske overganger. Eksperimenterer med opptak og effekter. F.eks. lag ditt eget danse- / treningsprogram, eller lag et hørespill – eller kanskje en lydquiz. Vi har også tilgang til et Cubase musikkprogram om du er mer interessert i studio arbeid.

Peiskos / strikkekafe
Strikking

Når mørket senker seg, er det koselig å samles foran peisen. Du lærer å strikke myke plagg som sokker, lue, votter, pulsvarmere eller skjerf. Godt til kalde vinterdager eller som julegave til en du er glad i <3