Valgfag

 

Du er her: Forsiden > Valgfag

Vi tilbyr deg både lærer og elevstyrte valgfag i løpet av året. Valgene gjør du en gang hvert semester, men du gjør valg for to perioder i begge semestrene.

Lærerstyrte valgfag

Etter endt skoleår har du hatt hele 10 lærerstyrte valgfag, fordelt på tre ganger i uka hele høsten. Det vil si at du får muligheten til å dyrke egne interesser eller teste deg på fag som du kanskje aldri før har hatt, men ønsker å lære mer om. Hvilke fag vi tilbyr hvert år avhenger mye av hvilke lærere vi har til disposisjon i de ulike periodene. Det vil derfor variere.
I vårsemesteret vil du ha lærerstyrte valgfag to ganger i uka, siden vi da starter opp med elevstyrte valgfag i tillegg.

Elevstyrte valgfag

Har du en interesse eller kunnskap om en idrett, musikk eller et kreativt fag du gjerne vil dele med andre på skolen, har du mulighet til å gjøre det gjennom elevstyrte valgfag. En fin arena for å jobbe med trener/lederrollen. Tilbudet starter opp på vårsemesteret.

Eksempel på valgfag de siste årene:

 


Golf

I valgfag golf benytter vi skolens egen pitch and putt-bane. Vi øver på grunnleggende teknikk med jern og putter, og lager våre egne småturneringer. Dette er et valgfag for deg som vil lære å spille golf, og for deg som allerede spiller golf. Skolen har også køller og utstyr til utlån.


Yoga/pilates

Yoga og pilates er treningsformer som har eksplodert i popularitet de siste årene. Denne type trening anbefales som en del av et hvert treningsregime. I dette faget vil kjernemuskulaturen vœre i fokus, og du får styrket kroppen i et balansert og rolig tempo. En behagelig og effektiv treningsform som vil gjøre deg smidig og sterk.


Akrobatikk

Det er trening med fokus på kroppskontroll, gymnastiske kunsttykker og jibberelaterte vågestykker. Det her er trening innenfor turn- og jibbesjangeren. Trening med fokus på motorisk innlæring, utvikling av romorienteringsevne og ulike triks. 


Streetdance

I dette valgfaget vil du vœre innom dansestiler som hiphop, jazz, funk, freestyle og breakdance. Du lœrer ulike trinn og koreografier etter fengende musikk, samt morsomme dansetriks både alene og i par. Streetdance er supert for å utvikle din koordinasjon, kroppsbeherskelse og rytmeforståelse.


Pardans

Du vil lœre grunnleggende teknikk og trinn innen ulike sjangre av pardans. Eksempler er vals, swing, jive, cha cha cha, salsa og tango. Samspill mellom deg og din partner vil også vœre i fokus - hvordan føre og bli ført. Vi danser etter passende musikk til de forskjellige dansestilene.


Sjakk

I dette valgfaget spiller vi først og fremst mye sjakk, for det er gjennom mye spilling vi lærer. Vi ser på grunnleggende sjakkteori, og de ulike fasene i spillet (åpning, midtspill og sluttspill), noe som forhåpentligvis vil kunne gi oss nye strategier i spillet vårt. Sjakk valgfag passer for deg som har evnen til å fokusere over litt tid, og det er åpent for alle, enten du kan sjakk fra før eller ikke.


Mat og energi

Dette er et valgfag med hovedvekt på matlaging. Vi lager retter av varierende vanskelighetsgrad, alt fra hjemmelaget burger til krumkaker. Maten som lages spiser vi sammen etterpå. Noen ganger vil retten tilberedes og nytes ute rundt et bål, andre ganger inne ved et dekket bord. Et sosialt og hyggelig fag

Sentrumsløpet
Utholdenhets-/intervalltrening

I dette faget deltar man i den store folkefesten som sentrumsløpet er. Flere tusen mennesker løper en løype på 10km i Oslo sine gater i april mnd. I dette valgfaget vil du trene deg opp til denne folkefesten. Her vil det bli intervalltrening, både kortere og lengre. Vi løper for det meste utendørs, det er deilig å komme seg ut for å løpe litt på vårparten!


Svømming

Svømming er en effektiv treningsform som gir både kondisjon og styrke. Samtidig er det skånsomt for sener, ledd, muskler og skjelett og derfor glimrende restitusjonstrening.
Valgfaget vil ha fokus på innlæring av teknikk, fortrinnsvis Crawl, men vil også inneholde intervallpreget svømmetrening samt leik og moro i vann.

 

Band / studio
Band / samspill

Har du litt kunnskap om et instrument og en drøm om å spille i et band, har du sjansen her! Gruppa blir delt opp i to grupper: ''Unplugged'' Akustisk band og ''Plugged'' Band

Soloinstrument som sax, fløyte eller munnspill o.l. er et flott bidrag. Har du dette, ta det med! :-)

Langrenn
Langrenn

Kort innføring i prepping og smøring av ski. Deretter brukes tida på teknikkveiledning både i klassisk og fristil. Valgfaget avsluttes med at vi reiser til Vegglifjell og går lengre turer i fantastiske løyper.


Videoredigering

Her er kreativt samspill i fokus!
Lag en kortfilm eller samle inn bilder til en mimrefilm. Bevisst gjør dine valg av motiv og kameraføring. Prøv deg på grunnleggende redigering av video og bruken av videoeffekter.


Klatring

Valgfaget har fokus på klatrevett, sikrings-  og klatreteknikk. Du får god trening i å bli en bedre klatrer og sikrer.
De som vil, har mulighet til å få kursbevis innen både topptau og LED klatring.
Klatring er en fantastisk treningsform som gjør deg sterk og smidig.

 

Bilde- / videoredigering
Photoshop

En innføring i Photoshop. Vi ser på hvordan vi kan bearbeide bildene med hensyn til blant annet lys/kontrast, farge og oppskarping. Bruk av ulike verktøy. Lære å lage fotomontasjer.

Peiskos / strikkekafe
Strikking

Når mørket senker seg, er det koselig å samles foran peisen. Du lærer å strikke myke plagg som sokker, lue, votter, pulsvarmere eller skjerf. Godt til kalde vinterdager eller som julegave til en du er glad i <3

Skøyter / hockey
Skøyter / hockey

Her brukes skolens egen skøytebane til trening av generelle ferdigheter på skøyter og i tillegg brukes mye tid på spill og spillrelaterte øvelser.

Foto
Digital kreativitet

Valgfaget er lagt opp som et workshop, der vi «deler og stjeler» ideer, kunnskap og erfaringer fra hverandre. Vi jobber med program som Photoshop, Fuse, og Premier.

Volleyball
Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve. Dette for å få til et best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvenser. Når været tillater det, flytter vi oss ut på beachvolleyballbanene.​

Minnebok
Allidrett

Her jobber vi med å planlegge og lede gode aktiviteter for barn. Praktisk øvingsutvalg basert på mye leik gir deg en god øvingsbank. Teori om leder-/ trener rollen, barns psykomotoriske utvikling, og barneidrettens bestemmelser, er god ballast å ha med seg når du prøver deg som trener på Allidrettsskolen for barn mellom 6-10 år. Fullført valgfag gir Aktivitetslederkurs i Barneidrett

Lydfilredigering
Lydfilredigering / studio

Audacity brukes primært som redigeringsverktøy. Vi kopierer, limer og klipper og redigerer musikalske overganger. Eksperimenterer med opptak og effekter. F.eks. lag ditt eget danse- / treningsprogram, eller lag et hørespill – eller kanskje en lydquiz. Vi har også tilgang til et Cubase musikkprogram om du er mer interessert i studio arbeid.