Idrettsskolen A til Å

 

Du er her: Forsiden > Idrettsskolen A til Å

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Æ

Ø

Å

 

A

AIRFLOOR - vi har en airfloor i idrettshallen.

ALDER på våre elever er 18 – 20 år. Snittet ligger på 19.1 . De aller fleste er ferdige med 3 år på videregående skole.

ALPENE LinjeX - Action legger treningscampen på våren til Alpene. Les mer om treningscampen her

AKTIVITET vi er en skole som liker å kjenne at vi lever. Aktivitetsnivået er derfor høyt. Vi liker å svette, slite litt, prøve ut ting, trene på for å bli bedre, og kjenne at vi er i en prosess framover mot  mer innsikt, økt ferdighet, og større forståelse.

ANLEGG Les om anleggene våre

AUDITORIET her samles vi hver morgen til felles start på dagen. Sang, en tekst, en morsom historie, en reise, en skjellsettende opplevelse, noe du kan tenke deg å dele med medelever og personale kan være utgangspunkt for at vi alle får en god start på dagen. Auditoriet blir også brukt til av større grupper.

 

B

BALLSPORT er et av våre linjetilbud. Les om Ballsport her.

BULDREVEGG Vi har een buldrevegg i idrettshall, Rollaghallen.

BUSS skolen har to minibusser. Disse bruker vi mye til og fra undervisingsarenaer som ligger utenfor skolen.

 

C

CLUB LA SANTA - treningssenter på Lanzarote er målet for felles skoletur. Les mer om skoleturen her

CV- curriculum vitae. I tillegg til at du får et vitnemål ved skoleslutt må du også skrive om hva året har betydd for din utvikling . Både på det faglige plan, sosiale og det kreative. Nådde du dine mål, eller endret du underveis. Nådde du andre mål enn de du hadde satt deg. Hva har du lært? Hva har satt mest spor?

 

D

DANSESAL skolen har egen dansesal med barr og heldekkende speil. Salen blir foruten dans brukt til step/aerobic sal. Salen er utstyrt med stepper, vektstenger, matter, og store baller. Dansesalen er mye i bruk. For å avlaste bruken har skolen også en liten dansesal med speil til bruk for mindre grupper/koreografi og yoga.

DISIPLINÆRRÅD her sitter to valgte elevrepresentanter og to fra pedagogisk råd. Rådet tar for seg brudd på internatreglementet. De innkaller til møter og lager tiltak for endringer. I saker som kan resultere i utvisning for ei tid lager de en innstilling til pedagogisk råd.

 

E

EGENAKTIVITET alle avdelinger er åpne til klokka 22.30 – her har du har muligheten til å gjøre ferdig det du ikke rakk i timen, videreutvikle ferdighetene dine , eller rett og slett være sosial

EGENVURDERING - elevene skriver en egenvurdering i slutten av skoleåret, der de reflekterer over læringsutbytte / egenutvikling gjennom året. Egenvurderingen skal være et bilag til vitnemålet. Les mer om egenvurdering her

 

F

FACEBOOK - Besøk oss på Facebook

FLICKR - Besøk oss på Flickr

FERIE OG FRIDAGER - Se skoleruta for 2017/-18

FITNESSAL skolen har egen fitnessal med barr og heldekkende speil. Salen blir foruten dans brukt til step/aerobic sal. Salen er utstyrt med stepper, vektstenger, matter, og store baller. Dansesalen er mye i bruk. For å avlaste bruken har skolen også en liten dansesal med speil til bruk for mindre grupper/koreografi og yoga.

FOAMPIT / HEVE SENKE TURNGROP- Vi har en foam pit / heve senke grop i idrettshallen

FORMINGSBYGG - med verksteder for tekstil, keramikk og tre. Her har verkstedene Kreativ tekstil, Keramisk støp, Keramikk, Kniv og slire og Toving sin undervisning.

FORSIKRINGER. Du er forsikret i forhold til ulykke /invaliditet med dekningsomfang opp til 500 000.- og inntil 50 000 på behandlingsutgifter gjennom skolens forsikring. Innboforsikring på ditt private utstyr må du tegne selv. Vanligvis er du dekket av foreldrenes innboforsikring til og med året du fyller 20 år. Dette er lurt å sjekke ut. Reiseforsikring må du tegne selv, eller her også bruke dine foresattes forsikring.

FOTBALL - FUTSAL- er et av våre linjetilbud. Les om Fotball - Futsal her

FOTBALLBANER skolen har to gressbaner pluss en kunstgressbinge.

FRAVÆR – alt fravær blir registrert. Det blir summert og føres på vitnemålet. Vi har regel om 90 % frammøte . Har du mer fravær enn 10% på årsbasis må du søke lærerråd om fortsatt skoleplass. Vi forventer at du er motivert og er med på alt.

FRIIDRETT - Skolen har et lite friidrettsanlegg; 300 meter løpebane, lengdegrop, muligheter for stavsprang, kulestøt og spydkast.

FRILUFTSLIV - LinjeX - Villmark tilbyr friluftsliv. I tillegg inngår friluftsliv som tema på LinjeX - Action. Alle elevene er med på en kort friluftslivtur, en avslutningstur (vårtur).

FUERTEVENTURA Treningsleiren til Ballsport på våren går til Fuerteventura. Les mer om treningsleiren her

FUNCTIONAL FITNESS er et av våre linjetilbud. Les om Functional fitness her.

 

G

GJESTER kan du selvsagt ha. Gi melding til internatleder i forkant. Overnattingsgjester vil vi helst ha bare i helger. Gjester betaler døgnpris som elever. Vi har som vane at gjester presenteres på morgensamling av deg, og du tar med deg gjesten din på timer.

GOLFBANE vi har en 6 hulls kortbane.

GX - PULS OG STYRKE er et av våre linjetilbud. Les om GX - Puls og styrke her.

 

H

HEVE / SENKE TURNGROP / FOAM PIT - vi har en heve / senke grop / foam pit i idrettshallen

HJEMREISER  har vi ca. hver tredje uke. Det vil si at skoleuka slutter fredag kl. 12.15 og starter opp igjen mandag kl. 08.30.

HELSESTUDIO er et treningsrom med vektapparater faste samt løse vekter, handtlere, to tredemøller og en stepmaskin.

 

I

IDRETTSHALL - (håndballstørrelse) med muligheter for ulike ballspill. I tillegg har vi en foampit (heve-/senke turngrop), stortrampoline og airboard - og buldre- / klatrevegg. Les mer om idrettshallen her

INNMELDINGSPENGER for skoleåret 2017/-18 er kr. 2 100.- som går til administrasjon av opptaket. Innmeldingpenger blir ikke betalt tilbake hvis du seinere melder avbud.

INSTAGRAM - Besøk oss på Instagram

INTERNATENE har hovedsakelig tomannsrom. Disse er utstyrt med senger, skrivebord, skap, speil, vask, bokhyller, stol.. Pyntegjenstander som tepper, plakater, bilder osv må du ta med selv. Se bilder fra internatene

 

J

JIBBEPARK - skolen har utviklet en "minipark"på skolens område, kalt Jibbekneika.

 

K

KART - Hvor ligger Idrettsskolen? - og hvordan kommer jeg meg dit?

KITING - Gode kitemuligheter på Vegglifjell.

KLATREBASE  OG KLATREVEGG.
INNE: I idrettshallen har vi en buldre- / klatrevegg.
UTE: Skolen har en frittstående klatrebase, som blant annet består av Jacobs stige, klatrenett og line av ulik vanskegrad. Bruskasseklatring kan også organiseres herfra. Av klatring i fjellvegg har vi to klatrevegger rett ved skolen.

KLIMAKLOK FOLKEHØGSKOLE - Vi er en klimaklok folkehøgskole som ønsker å ta vare på miljøet vårt

KONTORET er åpent hver dag. De hjelper deg med lånekassa, økonomi, post, og elevbevis.

KOSTNADER - Hva koster det å gå på Idrettsskolen?

KOST OG LOSJI - Vi mener at et godt måltid er viktig for både fysisk og psykisk helse. Det å samles rundt matbordet, skaper en pause i en aktiv hverdag, og er en god ramme for den gode samtalen. Les mer her

KYPROS - Fotballinja drar på treningsleir til Kypros på våren. Les mer om treningsleiren her

 

L

LANZAROTE er målet for felles skoletur. Les mer om skoleturen her

LEDERTRENING - 2. ÅRS ELEVER - er et linjetilbud for deg som har hatt et supert år på folkehøgskole, og som ønsker et år til. Les mer om Ledertrening - 2. års elever her
LINJETURER - Alle linjene arrangerer linjeturer i løpet av skoleåret. Les mer om disse turene på linjesidene.

LINJEX - ACTION er et av våre linjetilbud. Les mer om LinjeX - Action her

LYSLØYPE - Skolen har en liten lysløype som kjøres opp om vinteren.

LØKKEN linjeturen for Fotball - Futsal og Ballsport på høsten går til Løkken

LÅN OG STIPEND. Du kan få lån og stipend fra Statens Lånekasse for utdanning. Mer informasjon får du på Lånekassens nettsider.

LÅVEN - Internat på Idrettsskolen. Les mer om internatene

 

M

MORGENSAMLING - Vi starter alle skoledagene med morgensamling i auditoriet.

MOTTO - Vårt motto er "La kroppen leve". Les mer om våre verdier

MOVEMENT - CULTURE er et av våre linjetilbud. Les mer om Movement - Culture her

MUSIKKROM - Verkstedene Rockeverksted og Digital musikkproduksjon har undervisninen sin her.

 

N

NANSEN - Internat på Idrettsskolen. Les mer om internatene

NI GODE GRUNNER for å gå på folkehøgskole

NORDSTUA - internat på Idrettsskolen. Les mer om internatene

 

O

OPPHOLDSPENGER- Hva koster det å gå på Idrettsskolen?

OPPTAKSKRITERIER - Opptakskriteriene finner du her.

 

P

PRAKTISKE OPPLYSNINGER - Praktiske opplysninger

PRIS - Hva er prisen for et år på Idrettsskolen?

 

Q

 

R

ROLLAGHALLEN - idrettshall (håndballstørrelse) med muligheter for ulike ballspill. I tillegg har vi en foampit (heve-/senke turngrop), stortrampoline og airboard - og buldre-/ klatrevegg. Les mer om Rollaghallen her

RUTETABELLER - Hvor ligger Idrettsskolen? - og hvordan kommer jeg meg dit?

 

S

SKADEFORSIKRINGER. Du er forsikret i forhold til ulykke /invaliditet med dekningsomfang opp til 500 000.- og inntil 50 000 på behandlingsutgifter gjennom skolens forsikring. Innboforsikring på ditt private utstyr må du tegne selv. Vanligvis er du dekket av foreldrenes innboforsikring til og med året du fyller 20 år. Dette er lurt å sjekke ut. Reiseforsikring må du tegne selv, eller her også bruke dine foresattes forsikring.

SKIHOPPING - På LinjeX kan du prøve hoppskiene i Gaarderbakken. Noen år tilbyr vi også valgfag Skihopp

SKOLEBROSJYRE - Last ned vår skolebrosjyre i pdf-format her

SKOLERUTA - finner du her

SPEILSALEN - Vi har en speilsal i svømmehallbygningen og en mini-speilsal i undervisningsbygningen. Disse brukes mye av linjene Cheerdance - USA og Fitness - puls og styrke.

SPINNINGROMMET er mye i bruk for linja Fitness - puls og styrke. Det har 20 sykler og fullt trøkk i musikkanlegget. Etter hvert som sport og helse elevene får laget sine program blir det muligheter for alle å delta på spinningtimer.

STABBURET - Internat på Idrettsskolen. Les mer om internatene

STIPEND OG LÅN - Du kan få stipend og lån fra Statens Lånekasse for utdanning.
Mer informasjon får du på Lånekassens nettsider.

STORTRAMPOLINE - Skolen har en stortrampoline i idrettshallen.

STUDIETURER - Hele skole drar på en felles skoletur til Club La Santa på Lanzarote. Dette er et av verdens ledende sportssentre. I tillegg drar linjene på turer gjennom skoleåret. Les mer om disse turene på linjesidene.

STYRKEROM - er et treningsrom med vektapparater faste samt løse vekter, handtlere, to tredemøller og en step maskin. Mange blir i løpet av året ivrige brukere av disse fasilitetene.

SVØMMEHALLEN har et 25 m. stålbasseng med 3 m,. fast og 1.5 m svikt for stup. Som elev ved skolen har du mulighet til å trene/bade/leike deg i svømmehallen alle ukedager gjennom hele skoleåret ditt. For øvrig sammen med publikum fra Rollag. Hver torsdag varmes bassenget opp til 30 grader. Da er det spesielt komfortabelt.

SØKNADSFRIST - Vi har ingen søknadsfrist. Vi starter opptaket 1. februar, og tar opp elever etter hver som søknadene kommer inn.

SØKNADSSKJEMA - Søknadsskjema finner du her.

 

T

TA VARE - Skolen har en egen trafikkpolicy, les mer om Ta Vare og vår trafikkpolicy her

TILSYN det er alltid en lærer som har tilsyn/vakt. Tilsynslærer skal spise alle måltider sammen med elevene, og ellers være tilgjengelig for spørsmål, og praktisk tilrettelegging for elever. Tilsynslærer har også brannvakt. Tilsynslærer låser skolen kl. 22.30.

TIMEPLANER - finner du her

TO TILLEGGSPOENG - Ett år på folkehøgskole med godkjent dokumentasjon gir deg to tilleggspoeng. Det samme som det gis for førstegangstjeneste eller 60 studiepoeng.

TRILLEMARKA - ROLLAGSFJELL er Norges største og mest verdifulle naturskogsområde. Her kan du lese mer om Trillemarka

 

U

UNDERVISNING - undervisningen starter kl. 08.30. Undervisningen er gratis.

ULYKKESFORSIKRINGER. Du er forsikret i forhold til ulykke /invaliditet med dekningsomfang opp til 500 000.- og inntil 50 000 på behandlingsutgifter gjennom skolens forsikring. Innboforsikring på ditt private utstyr må du tegne selv. Vanligvis er du dekket av foreldrenes innboforsikring til og med året du fyller 20 år. Dette er lurt å sjekke ut. Reiseforsikring må du tegne selv, eller her også bruke dine foresattes forsikring.

UTSTYR - Hva slags utstyr trenger du på de ulike linjene, kan du lese mer på de enkelte linjesidene.

 

V

VALGFAG - Les om våre valgfag her

VEGGLIFJELL - 20 minutters kjøring fra Idrettsskolen. Her kan du finne ut om status for løypeforholdene i fjellet.

VERDIER - Våre verdier er humør, respekt og likeverd. Les mer om våre verdier her

VITNEMÅL - Etter et år på Idrettsskolen får du et vitnemål som forteller hvilken linje du har gått på, hvilke fag du har fulgt, antall timer pr. uke, og hvor mye du har vært til stede

 

W

www.idrettsskolen.com

 

X

X-GAMES konkurranser på LinjeX gjennom hele skoleåret

 

Y

YOUTUBE - Besøk oss på YouTube

 

Z

 

Æ

 

Ø

 

Å

ÅPNINGSTIDER i svømmehallen finner du her.