Idrettsskolen A til Å

Du er her: Forsiden > Idrettsskolen A til Å

 

D G H I
Q
Y
Z
Æ
Ø

 

A


AIRFLOOR - vi har en airfloor i idrettshallen.

ALDER på våre elever er 18 – 20 år. Snittet ligger på 19.1 . De aller fleste er ferdige med 3 år på videregående skole.

AKTIVITET vi er en skole som liker å kjenne at vi lever. Aktivitetsnivået er derfor høyt. Vi liker å svette, slite litt, prøve ut ting, trene på for å bli bedre, og kjenne at vi er i en prosess framover mot  mer innsikt, økt ferdighet, og større forståelse.

ANLEGG Les om anleggene våre

ANNO - BIRKEBEINER - nytt linjetilbud fra skoleåret 2016/-17. Les om Anno - Birkebeiner her

AUDITORIET her samles vi hver morgen til felles start på dagen. Sang, en tekst, en morsom historie, en reise, en skjellsettende opplevelse, noe du kan tenke deg å dele med medelever og personale kan være utgangspunkt for at vi alle får en god start på dagen. Auditoriet blir også brukt til undervisning av større grupper.

B


BALLSPORT - er et av våre linjetilbud. Les om Ballsport her.

BULDREROM - Vi har et mini-buldrerom i kjelleren i Stabbursinternatet.

BUSS skolen har to minibusser. Disse bruker vi mye til og fra undervisingsarenaer som ligger utenfor skolen.

C


CHEERDANCE - USA - er et av våre linjetilbud. Les om Cheerdance - USA her.

CLUB LA SANTA - treningssenter på Lazarote er målet for felles skoletur.

CV- curriculum vitae. I tillegg til at du får et vitnemål ved skoleslutt må du også skrive om hva året har betydd for din utvikling . Både på det faglige plan, sosiale og det kreative. Nådde du dine mål, eller endret du underveis. Nådde du andre mål enn de du hadde satt deg. Hva har du lært? Hva har satt mest spor?

D


DANSESAL skolen har egen dansesal med barr og heldekkende speil. Salen blir foruten dans brukt til step/aerobic sal. Salen er utstyrt med stepper, vektstenger, matter, og store baller. Dansesalen er mye i bruk. For å avlaste bruken har skolen også en liten dansesal med speil til bruk for mindre grupper/koreografi og yoga.

DISIPLINÆRRÅD her sitter to valgte elevrepresentanter og to fra pedagogisk råd. Rådet tar for seg brudd på internatreglementet. De innkaller til møter og lager tiltak for endringer. I saker som kan resultere i utvisning for ei tid lager de en innstilling til pedagogisk råd.

E


EGENAKTIVITET alle avdelinger er åpne til klokka 22.30 – her har du har muligheten til å gjøre ferdig det du ikke rakk i timen, videreutvikle ferdighetene dine , eller rett og slett være sosial

EGENVURDERING - elevene skriver en egenvurdering i slutten av skoleåret, der de reflekterer over læringsutbytte / egenutvikling gjennom året. Egenvurderingen skal være et bilag til vitnemålet. Les mer om egenvurdering her

F


FACEBOOK - Besøk oss på Facebook

FERIE OG FRIDAGER - Se skoleruta for 2016/-17

FITNESS - PULS OG STYRKE - er et av våre linjetilbud. Les om Fitness - puls og styrke her.

FITNESSAL skolen har egen fitnessal med barr og heldekkende speil. Salen blir foruten dans brukt til step/aerobic sal. Salen er utstyrt med stepper, vektstenger, matter, og store baller. Dansesalen er mye i bruk. For å avlaste bruken har skolen også en liten dansesal med speil til bruk for mindre grupper/koreografi og yoga.

FOAMPIT / HEVE SENKE TURNGROP- Vi har en foam pit / heve senke grop i idrettshallen

FORMINGSBYGG - med verksteder for tekstil, keramikk og tre. Her har verkstedene Kreativ tekstil, Keramisk støp, Keramikk, Kniv og slire og Toving sin undervisning.

FORSIKRINGER. Du er forsikret i forhold til ulykke /invaliditet med dekningsomfang opp til 500 000.- og inntil 50 000 på behandlingsutgifter gjennom skolens forsikring. Innboforsikring på ditt private utstyr må du tegne selv. Vanligvis er du dekket av foreldrenes innboforsikring til og med året du fyller 20 år. Dette er lurt å sjekke ut. Reiseforsikring må du tegne selv, eller her også bruke dine foresattes forsikring.

FOTBALL - EUROPA- er et av våre linjetilbud. Les om Fotball - Europa her

FOTBALLBANER skolen har to gressbaner pluss en kunstgressbinge.

FRAVÆR – alt fravær blir registrert. Det blir summert og føres på vitnemålet. Vi har regel om 90 % frammøte . Har du mer fravær enn 10% på årsbasis må du søke lærerråd om fortsatt skoleplass. Vi forventer at du er motivert og er med på alt.

FRIIDRETT - Skolen har et lite friidrettsanlegg; 300 meter løpebane, lengdegrop, muligheter for stavsprang, kulestøt og spydkast.

FRILUFTSLIV - Alle elevene er med på to korte friluftslivturer, bli kjent tur i starten på året og en avslutningstur (vårtur). I tillegg inngår friluftsliv som tema på LinjeX og Ballsport.

G


GJESTER kan du selvsagt ha. Gi melding til internatleder i forkant. Overnattingsgjester vil vi helst ha bare i helger. Gjester betaler døgnpris som elever. Vi har som vane at gjester presenteres på morgensamling av deg, og du tar med deg gjesten din på timer.

GOLFBANE vi har en 6 hulls kortbane.

H


HARDHAUS - inngår som en del av linjetilbudet på LinjeX i skoleåret 2016/-17. Les mer om Hardhaus her

HEVE / SENKE TURNGROP / FOAM PIT - vi har en heve / senke grop / foam pit i idrettshallen

HJEMREISER  har vi ca. hver tredje uke. Det vil si at skoleuka slutter fredag kl. 12.15 og starter opp igjen mandag kl. 08.30.

HELSESTUDIO er et treningsrom med vektapparater faste samt løse vekter, handtlere, to tredemøller og en step maskin. Mange blir i løpet av året ivrige brukere av disse fasilitetene.

I


IDRETT - nytt linjetilbud fra skoleåret 2016/-17 - les mer om Idrett her

IDRETTSHALL - (håndballstørrelse) med muligheter for ulike ballspill. I tillegg har vi en foampit (heve-/senke turngrop), stortrampoline og airboard - og klatrevegg. Les mer om idrettshallen her

INNMELDINGSPENGER for skoleåret 2016/-17 er kr. 2 000.- som går til administrasjon av opptaket. Innmeldingpenger blir ikke betalt tilbake hvis du seinere melder avbud.

INSTAGRAM - Besøk oss på Instagram

INTERNATENE har hovedsakelig tomannsrom. Disse er utstyrt med senger, skrivebord, skap, speil, vask, bokhyller, stol.. Pyntegjenstander som tepper, plakater, bilder osv må du ta med selv. Se bilder fra internatene

J


JIBBEPARK - skolen har utviklet en "minipark"på skolens område, kalt Jibbekneika.

K


KART - Hvor ligger Idrettsskolen? - og hvordan kommer jeg meg dit?

KITING - Gode kitemuligheter på Vegglifjell.

KLATREBASE  OG KLATREVEGG.
INNE: Skolen er i gang med å sette opp en klatrevegg i skolens idrettshall - Rollaghallen
UTE: Skolen har en frittstående klatrebase, som blant annet består av Jacobs stige, klatrenett og line av ulik vanskegrad. Bruskasseklatring kan også organiseres herfra. Av klatring i fjellvegg har vi to klatrevegger rett ved skolen.

KONTORET er åpent hver dag. De hjelper deg med lånekassa, økonomi, post, og elevbevis.

KOSTNADER - Hva koster det å gå på Idrettsskolen?

KOST OG LOSJI - Her kan du se hva det koster å gå på Idrettsskolen.

KYPROS - Fotballinja drar på linjetur til Kypros på våren.

L


LINJETURER - Alle linjene arrangerer linjeturer i løpet av skoleåret. Les mer om disse turene på linjesidene.

LINJEX- er et av våre linjetilbud. Les mer om LinjeX her

LYSLØYPE - Skolen har en liten lysløype som kjøres opp om vinteren.

LÅN OG STIPEND. Du kan få lån og stipend fra Statens Lånekasse for utdanning.
Mer informasjon får du på Lånekassens nettsider.

LÅVEN - Internat på Idrettsskolen

M


MORGENSAMLING - Vi starter alle skoledagene med morgensamling i auditoriet.

MOTTO - Vårt motto er "La kroppen leve".

MUSIKKROM - Verkstedene Rockeverksted og Digital musikkproduksjon har undervisninen sin her.

N


NANSEN - Internat på Idrettsskolen

NI GODE GRUNNER for å gå på folkehøgskole

NORDSTUA - internat på Idrettsskolen

O


OPPHOLDSPENGER- Hva koster det å gå på Idrettsskolen?

OPPTAKSKRITERIER - Opptakskriteriene finner du her.

P


PRAKSIS - Les om hvilke praksismuligheter du har på Idrettsskolen

PRAKTISKE OPPLYSNINGER - Praktiske opplysninger

PRIS - Hva er prisen for et år på Idrettsskolen?

Q


R

 

ROLLAGHALLEN - idrettshall (håndballstørrelse) med muligheter for ulike ballspill. I tillegg har vi en foampit (heve-/senke turngrop), stortrampoline og airboard - og klatrevegg. Les mer om Rollaghallenhallen her

RUTETABELLER - Hvor ligger Idrettsskolen? - og hvordan kommer jeg meg dit?

S

SKADEFORSIKRINGER. Du er forsikret i forhold til ulykke /invaliditet med dekningsomfang opp til 500 000.- og inntil 50 000 på behandlingsutgifter gjennom skolens forsikring. Innboforsikring på ditt private utstyr må du tegne selv. Vanligvis er du dekket av foreldrenes innboforsikring til og med året du fyller 20 år. Dette er lurt å sjekke ut. Reiseforsikring må du tegne selv, eller her også bruke dine foresattes forsikring.

SKIHOPPING - På LinjeX kan du prøve hoppskiene i Gaarderbakken. Noen år tilbyr vi også valgfag Skihopp

SKOLEBROSJYRE - Kan bestilles eller laste ned pdf-fil

SKOLERUTA - finner du her

SPEILASALEN - Vi har en speilsal i svømmehallbygningen og en mini-speilsal i undervisningsbygningen. Disse brukes mye av linjene Cheerdance - USA og Fitness - puls og styrke.

SPINNINGROMMET er mye i bruk for linja Fitness - puls og styrke. Det har 20 sykler og fullt trøkk i musikkanlegget. Etter hvert som sport og helse elevene får laget sine program blir det muligheter for alle å delta på spinningtimer.

STABBURET - Internat på Idrettsskolen

STIPEND OG LÅN - Du kan få stipend og lån fra Statens Lånekasse for utdanning.
Mer informasjon får du på Lånekassens nettsider.

STORTRAMPOLINE - Skolen har en stortrampoline i idrettshallen.

STUDIETURER - Hele skole drar på en felles skoletur til Club La Santa på Lanzarote. Dette er et av verdens ledende sportssentre. I tillegg drar linjene på turer gjennom skoleåret. Les mer om disse turene på linjesidene.

STYRKEROM - er et treningsrom med vektapparater faste samt løse vekter, handtlere, to tredemøller og en step maskin. Mange blir i løpet av året ivrige brukere av disse fasilitetene.

SVØMMEHALLEN har et 25 m. stålbasseng med 3 m,. fast og 1.5 m svikt for stup. Som elev ved skolen har du mulighet til å trene/bade/leike deg i svømmehallen alle ukedager gjennom hele skoleåret ditt. For øvrig sammen med publikum fra Rollag. Hver torsdag varmes bassenget opp til 30 grader. Da er det spesielt komfortabelt.

SØKNADSFRIST - Vi har ingen søknadsfrist. Vi starter opptaket 1. februar, og tar opp elever etter hver som søknadene kommer inn.

SØKNADSSKJEMA - Søknadsskjema finner du her.

T


TA VARE - Skolen har en egen trafikkpolicy, les mer om Ta Vare og vår trafikkpolicy her

TILSYN det er alltid en lærer som har tilsyn/vakt. Tilsynslærer skal spise alle måltider sammen med elevene, og ellers være tilgjengelig for spørsmål, og praktisk tilrettelegging for elever. Tilsynslærer har også brannvakt. Tilsynslærer låser skolen kl. 23.00.

TIMEPLANER - finner du her

TO TILLEGGSPOENG - Ett år på folkehøgskole med godkjent dokumentasjon gir deg to tilleggspoeng. Det samme som det gis for førstegangstjeneste eller 60 studiepoeng.

TRILLEMARKA - ROLLAGSFJELL er Norges største og mest verdifulle naturskogsområde. Her kan du lese mer om Trillemarka

U


UNDERVISNING - undervisningen starter kl. 08.30. Undervisningen er gratis.

ULYKKESFORSIKRINGER. Du er forsikret i forhold til ulykke /invaliditet med dekningsomfang opp til 500 000.- og inntil 50 000 på behandlingsutgifter gjennom skolens forsikring. Innboforsikring på ditt private utstyr må du tegne selv. Vanligvis er du dekket av foreldrenes innboforsikring til og med året du fyller 20 år. Dette er lurt å sjekke ut. Reiseforsikring må du tegne selv, eller her også bruke dine foresattes forsikring.

V


VALGFAG - Les om våre valgfag her

VEGGLIFJELL - 20 minutters kjøring fra Idrettsskolen. Her kan du finne ut om status for løypeforholdene i fjellet.

VERDIER - Våre verdier er humør, mot og redelighet.

VITNEMÅL - Etter et år på Idrettsskolen får du et vitnemål som forteller hvilken linje du har gått på, hvilke fag du har fulgt, antall timer pr. uke, og hvor mye du har vært til stede

W


www.idrettsskolen.com

X


X-GAMES konkurranser på LinjeX gjennom hele skoleåret

Y.

 

YOUTUBE - Besøk oss på YouTube

Z


Æ


Ø


Å


ÅPNINGSTIDER i svømmehallen finner du her.